Suomalaiset ovat lottohullua porukkaa

Tiesitkö että Lohjalle on osunut 19.eniten voittoja suomalaisista kaupungeista sitten vuoden 1971. Ei liene yllätys, että suurin kaupunki Helsinki pitää kärkipaikkaa lottovoittajien määrässä. Sen sijaan esimerkiksi asukasluvuiltaan pienemmät Turku ja Pori vaikuttavat tavallista onnekkaammilta kunnilta. Lohjalle listattuja voittoja on tullut reilut 30 kappaletta ja viimeisin hieman isompi lienee vuoden 2015 viiden porukan 60 458,50 euron arvoinen kuusi ja lisänumero -rivi.

Suomalaiset ovat lottorakasta kansa ja jo vuonna 2012 jopa 3 miljoonaa aikuista ruksi lottonumeroita vuosittain. Nykyaikaisen suomalaisen loton isoin jättipotti on ollut 14,4 miljoonaa euroja ja se jaettiin kahdelle pelaajalle joulukuussa 2017.

Loton potti nyt 6,5 miljoonaa

Lotossa ei löytynyt kierroksella 41/2018 yhtään täysosumaa, joten ensi viikolla seitsemän oikein -tuloksille on tarjolla 6,5 miljoonan euron potti. Kierroksella löytyi yksi 6+1-osuma. Sillä valkeakoskelainen nettipelaaja voittaa 195 959,20 euroa. Mutta tuo 6,5 miljoonaa ei ole mitään verrattuna ensi perjantaina arvottavaan Eurojackpot pottiin. Eurojackpotista ei löytynyt kierroksella 41/2018 yhtään täysosumaa. Joten ensi viikolla 5+2 oikein -täysosumille on jaossa jo noin 74 miljoonaa euroa.

Lottoa netissä

Jos siis tällä viikolla nettipelaaja voitti lähes 200 000 lotossa, niin kenties seuraava lottovoitto löytyy nopeammin pelaamalla Lottoa Kolikkopelit-kasinolla. Kolikkopele-sivustolla nimittäin on listattuna kaikki Euroopassa pelattavat lottopelit ja niiden miljoonavoitot. Esimerkiksi Euromillions on nyt lukemissa 36 miljoonaa ja El Nino 630 miljoonan palkintopotti. Samalla sivustolla ovat tarjolla myös Amerikoiden Megamillions ja Powerbell lotot ja onhan Saksan ja Ranskakin lotoissa miljoonavoitot saatavilla, eli lottoa pelataan setelit silmissä ympäri maailmaa.

Espanjan El Gordo -jouluarvonta on maailman suurin arvonta, jossa käteispalkintoja on yli 2 miljardin euron edestä. Se tarjoaa myös ainutlaatuiset mahdollisuudet päävoittoon, kun mahdollisuus voittaa 4 miljoonaa euroa on yksi 100,000:sta. Tee joulustasi tänä vuonna aivan erityislaatuinen osallistumalla sykähdyttävään jännitysnäytelmään! Voit lyödä vetoa El Gordo -jouluarvonnasta Kolikkopelit-yhtiöllä ja saada kaikki samat voitot kuin virallisessa arvonnassa.

Lotto pelinä

Loton syntyhistoria ulottuu yli 2000 vuoden taakse ja Kiinaan saakka. Varsinaisena lotonkehittäjämaana pidetään kuitenkin Italiaa, jonne Marco Polo toi pelin kaukomatkoiltaan. Lotto-peli syntyi lopulta 1400-luvun Italiassa, Genovan kaupungissa, jossa sitä käytettiin käytettiin vaihtuvien kaupunginvaltuutettujen valitsemisessa.

Suomessa Loton myynti alkoi joulukuussa 1970. Loton tuloa suunniteltiin Suomessa pitkään, sillä moni arvioi, ettei Suomessa ole tarpeeksi asuakkaita niin massiiviselle rahapelille. Suomalaiset ottivat lopulta lottopelimallinsa Sveitsistä, jossa myös aloiteltiin samaa peliä. Suomessakin otettiin käyttöön kuusi (6) oikein 40:stä -järjestelmä. Ensimmäistä lottoarvontaa seurasi miljoonayleisö, ja ensimmäinen täysosumavoittaja sai noin 58 000 euroa nykyrahaksi muutettuna. Seitsemän ruudun järjestelmään suomalaisessa lotossa siirryttiin vuonna 1980.

Tiesitkö tai muistatko että YLE esitti lottoarvonnat alusta alkaen aina vuoteen 2013. Vuonna 2013 viestintävirastolta tuli päätös, joka kieltää Lotto-arvonnan Ylen kanavilla. Päätös perustui Yleisradiolakiin, joka kieltää lähettämisen sekä sponsoroitujen ohjelmien tuottamisen Yleisradiolla.

Pelipaikkojen online-teknologia on mahdollistanut Loton pelaamisen tammikuusta 1990 eteenpäin vielä 45 minuuttia ennen lauantain arvontaa. Vuodesta 1997 asti Lottoa on voinut pelata myös netissä sekä vuodesta 2005 tekstiviestillä.

On myös laskettu, että vanhemmat ikäryhmät pelaavat Lottoa muita ikäryhmiä enemmän ja miehet naisia enemmän.

Suomen ensimmäinen lottoarvonta. Lottopallojen arvontalaitteeseen asetusta seuraavat ylipoliisipäällikkö Fjalar Jarva (vas.), koneenhoitaja Eino Riikonen, toimistopäällikkö Bengt Rajakaltio sekä hallitusneuvos Veikko Kangas. Copyright: Lehtikuva.