Lehtimainonta yhdistettynä paikalliseen digimarkkinointiin on voittava yhdistelmä

Lehtimainonta yhdistettynä paikalliseen digimarkkinointiin voi olla hyvin tehokas tapa tavoittaa potentiaalisia asiakkaita ja kasvattaa yrityksen näkyvyyttä. Tämä johtuu siitä, että lehdet tavoittavat yleisöjä, jotka ovat kiinnostuneita paikallisista tapahtumista, uutisista ja yrityksistä. Digimarkkinointi taas tarjoaa monia erilaisia ​​mahdollisuuksia kohdentaa mainontaa tarkasti halutulle yleisölle. Oikea media mainontaan paikallisesti vastaavasti yleensä on se, joka tavoittaa eniten talouksia- esimerkiksi Lohjalla se on Ykkös-Lohja.

Kun nämä kaksi yhdistetään, yrityksellä on mahdollisuus tavoittaa potentiaalisia asiakkaita monilla eri kanavilla samanaikaisesti. Esimerkiksi, mainostamalla paikallisessa sanomalehdessä ja käyttämällä sosiaalista mediaa ja hakukonemarkkinointia, yritys voi tavoittaa yleisöjä useilla eri tavoilla. Esimerkiksi Ykkös-Lohjan kautta on mahdollista päästä esille ER-tuen hallinnoimiin lohjalaisiin ja vihtiläisiin sekä Kirkkonummen digikanaviin mm. Facebookissa ja verkkosivustoilla.

Asiakaskysely 2023

Kysyimme Ykkös-Lohjan kevättalven 2023 mainosasiakkailta näiden tyytyväisyyttä Ykkös-Lohjaan mediana. Kyselyyn vastasi 34 yritystä ja yritysten mainokset olivat olleet lehdissä numerosta 3 numeroon 10/2023. Kyselyssä pyydettiin arvostelemaan Ykkös-Lohjan toimintaa asteikolla 0-5. Kyselyyn vastanneista 34 yrittäjästä 27 eli 79,4% antoi myyntitapahtumaan liittyen asiakastyytyväisyytenä arvosanan 5/5. Asiakkailta kysyttiin myös tyytyväisyyttä tehtyyn mainosmateriaaliin ja 34:sta vastaajasta vähintään 4/5 arvosanan antoi 26 vastaajaa eli 76,4%. Kyselyyn vastanneista vähintään 3/5 arvosanan kysyttäessä mediatilan hinnasta antoi 28/34 vastaajaa, ja mainoksen toimivuuteen 34 yrittäjästä antoi vähintään 3/5 arvosanan 23 yrittäjää eli 67,6%.

Lehtimainonta on myös yhä luotettava tapa mainostaa yritystä. Useimmat lehdet ovat arvostettuja ja luotettavia lähteitä, joten mainostajat voivat hyötyä tällaisesta maineesta. Lehtimainonta voi myös olla hyödyllistä erityisesti paikallisille yrityksille, jotka haluavat tavoittaa paikallisen yleisön. Lännen Helmi on mediana siinäkin mielessä erilainen, että monet säilyttävät sen koko kesän, sillä se sisältää kesän tapahtumat koko alueelta sekä mm. kesäteattereiden tarjonnan.

On myös tutkittu printtiä mainostamisen tuloksellisuuden suhteen. Tutkimusten mukaan sijoittamalla 5 % markkinointibudjetista lehtimainoksiin, saadaan keskimäärin 90 % nousu ROI:hin? Lähde: Sappi Europe

Digimarkkinointia paikallisesti

Lisäksi, kun käytetään digimarkkinointia, yritys voi seurata ja mitata mainontakampanjan tehokkuutta reaaliajassa, mikä antaa mahdollisuuden muuttaa kampanjaa tarvittaessa. Tämä auttaa varmistamaan, että mainonta on tehokasta ja että yrityksen markkinointibudjetti käytetään parhaalla mahdollisella tavalla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että lehtimainonta yhdistettynä paikalliseen digimarkkinointiin on voittava yhdistelmä, joka voi auttaa yritystä tavoittamaan halutun yleisön tehokkaasti ja kasvattamaan näkyvyyttään paikallisessa yhteisössä.